Andra blogginlägget från Sofia

On April 27, 2015, in Träning, by Danielb

Efter en långdragen förkylning blev jag äntligen tillräckligt frisk för att kunna delta aktivt i nedräkningen.

Den här kvällen var inte vädret lika härligt som första tillfället, men man brukar väl säga att dåligt väder är bra för karaktären? Vi fick en kort repetition av hur den går till och sen gav sig den coola gruppen iväg för att värma upp. Hackstaspåret är mer kuperat än jag kunnat föreställa mig och min kondition helt obefintlig. Men jag krigade på och kände mig aldrig ensam som man alltid gör när man springer själv. Mina egna demoner om att “jag ger upp” jagades bort av glada hejarop från våra ledare.

Vi samlades nere vid den amerikanska fotbollsplanen för en stunds stretch, genomgång av övningar för att stärka fotstyrkan. Nästa del bestod av löpskolningsövningar. Jag har aldrig tidigare provat på detta, men det var både kul, jobbigt och något som jag lovat mig själv att jag jag köra i alla fall på en av löpturerna varje vecka. regnet tilltog och vi förflyttade oss tillbaka till motionsspåret via en tur genom skogen. när jag upptäckte att vi skulle springa i skogen började mitt hjärta bulta hejdlöst hårt och fort. Min senaste erfarenhet av löpning i skog, på en orienteringstävling hösten 2010 resulterade i en fotskada som ibland än idag gör sig påmind. Men det var med ett högt huvud och en känsla av stolthet som jag kom ut på andra sidan, jag klarade det!

Här gjorde dock min förkylning sig påmind. När resten av gruppen körde jaktintervaller i backe, så gick jag och ett par småskadade deltagare en långsammare promenad i spåret.

Jag lämnade nedräkningen nummer 9(?) med endorfinerna sprutande ur öronen och ett leende på läpparna. Att löpträna i grupp ÄR kul och något jag verkligen fått mersmak för. Något jag tänker fortsätta med även efter Österåkersmilen.

/Sofia

 

Comments are closed.