Blogginlägg från kommunalrådet

On May 5, 2015, in Träning, by Danielb

lindowÄntligen tisdag! Äntligen en tisdag utan möten!

Det är andra året jag är med på Nedräkningen, men som nyblivet kommunalråd är mina tisdagar ännu mer uppbokade än förra året. Som före detta sportkille är det plågsamt att känna att formen inte finns där, steget känns tungt och min självbild om hur fort jag kan springs stämmer verkligen inte med verkligheten. I min ungdom var springa min styrka i de flesta sporter jag testade på och och milen gick en bra bit under 40 minuter, men tyvärr har jag aldrig hittat glädjen i att bara springa. Efter flera försök de senaste 20 åren att komma igång att springa fick jag förra året höras talas om Nedräkningen.

Redan när jag gick upp mot Hackstastugan för första gången och såg de 200 andra som hade anmält sig så kände jag en stor glädje och gemenskap. Vis av min erfarenhet från tidigare försök att komma igång med löpning valde jag den lite lättare gruppen, coola gruppen, för att ge mig själv en bra start på mitt nya löparliv. Direkt föll jag pladask för detta upplägg med löpskola, intervaller och andra roliga övningar. Det här var något annat än att själv ge sig ut på den vanliga rundan i Österskär eller längs med kanalen. Även om den coola gruppen är för oss som inte springer snabbast gjorde upplägget, från de otroligt kunniga och inspirerande ledarna, att vi alla fick den utmaning och den utveckling vi individuellt behöver. Det var med gott självförtroende jag sedan sprang Österåkersmilen.

Nu låg utmaningen att fortsätta på egen hand. Genast efter loppet anmälde jag mig till Tunnelloppet och vägen fram dit tränade jag på hyfsat. Sedan kom mörkret och kylan och i kombination med att jag klev på uppdraget som kommunalråd blev mina löpturer allt mer sällsynta, men ljuset i tunneln var att det snart var dags för nedräkning. Nu är jag igång igen och förra veckan vågade jag mig på att byta till mellangruppen. Utmaningen blev lite tuffare, men trots att jag inte hinner med att vara med lika många gånger känner jag att nu är jag på väg att bli en löpare. Tack Åkersberga SK och OK Österåker! För mig har Nedräkningen givet mig en väg tillbaka till träning och bättre hälsa. Vi ses några tisdagar framöver!

Mathias Lindow, kommunalråd, vice ordförande kommunstyrelsen och ordförande för kultur- och fritidsnämnden

 

Comments are closed.