Dace springer Österåkersmilen igen

On May 26, 2014, in Träning, by Danielb

Österåkersmilen är Daces hemmalopp och det ligger henne varmt om hjärtat. Såklart tycker hon att det vore kul att vinna men lägger inte för mycket energi på det i år. Målet är att springa under 37 min. Hon hoppas på lagom varmt väder, rekorddeltagande och trevlig publik som hejar på, precis som vi!

Annars har säsongen varit mycket bra för Dace även om hösten 2013 började med en skada. Början på mars var kanonbra då hon vann Två Sjöar Runt, men efter det drog hon på sig en jobbig förkylning och presterade något sämre på Premiärmilen. Men nu i maj har det verkligen varit skoj; 1 maj sprang hon ett tjejlopp (7,35 km) i Lettlands huvudstad Riga där hon kom på andra plats med tiden 26,46 min. Två dagar senare, den 3 maj var hon tillbaka i Stockholm och vann terrängloppet Spring Cross. Den 10 maj, en ruggig och regnig dag, så kom hon trea på 10 km Kungsholmen Runt med tiden 36,42 min. Det är hennes bästa tid på landsvägslopp hittills.
Men mycket vill ha mer….

14 maj sprang hon Arenamilen som arrangerades av hemmaklubben Vallentuna FK och kom tvåa även där på nytt personbästa 36,11,93 min! (Gamla perset var 36,35 min från SM i fjol.) Dace kommer att springa två lopp till innan det är dags för Österåkersmilen – Skärholmsloppet den 17 maj och Milspåret den 22 maj. Eftersom hon har haft en mycket intensiv tävlingsmånad nu i maj så planeras det nedvarvning efter den 22 maj. Då gäller att återgå till grundträning ett tag. Hennes stora mål i sommar är SM-milen i Malmö den 12 juli och Stora SM i Umeå 1-3 augusti på distanserna 5 000 m och 10 000 m. Målet är att springa under 36 min på milen.

Vi önskar Dace varmt lycka till och välkommen till Österåkersmilen i juni!

 

Comments are closed.