Hälsningar från Dace!

On May 19, 2016, in Träning, by admin

Seger i Österåkersmilen 2015 var en av mina fjolårets höjdpunkter. Att vinna på hemmaplan betydde mycket för mig och jag fick dela min vinnarglädje inte bara med nära och kära, men även med grannar och bekanta.
Förra året presterade jag med ojämna resultat, och någonstans kändes det som att jag tappade löparglädje. Men trots det så tränade och tävlade jag långt in på hösten.
Efter en så kallad säsongsvila några veckor i nov/dec gjorde jag en fystest på labbet och därefter var slutsatsen att prioritera enbart distans träning under vintermånaderna. Jag tävlade ingenting under vinter men det blev stadiga 10 mil per vecka i träningsform. Med fartträning 2 grr i veckan började jag något senare jämfört med åren innan. Hittills i år har jag sprungit en handfull tävlingar och två stafetter.
Stora målet 2016 är framför allt SM- milen som i år går i Stockholm den 15. juni. Målet är att komma topp 10. (Förra året kom jag på 9.plats i SM- milen).
Stora SM i augusti är också mycket viktigt.

När det gäller Österåkersmilen i år, så har jag valt att tävla endast i 5km loppet pga att SM-milen ligger så pass nära i tiden. Jag är helt enkelt orolig för kroppens förmåga på återhämtning. Samtidigt så ser jag det som ny utmaning att slå banrekordet på 5km, då 5km är min favorit distans.  Det blir också ett kvitto på formen inför SM- milen.
Även om jag önskar att loppet skulle gå något senare än kl. 15.00, då det kan bli väldigt varmt, lär det ändå bli riktigt kul. Det roligaste av allt är att få tävla på hemmaplan!
Folkets jubel och högst på pallen – det är det jag siktar på den 11. Juni!

Med löparhälsningar,
Dace Landström

 

Comments are closed.