Sofia bloggar om Nedräkningen

On April 16, 2015, in Träning, by Danielb

Jag som bloggar om nedräkningen heter Sofia och är nybörjare skulle jag vilja säga. Jag har sprungit några lopp, men dom går att räkna på en hand. Jag anmälde mig till nedräkningen som en morot inför det maraton jag ska springa tillsammans med en vän senare i sommar. Visst är det en tokig idé, men det är sån jag är. Allt eller inget och “ge upp” är inte ett ord som existerar i min ordlista.

Jag hade verkligen sett fram emot första träningstisdagen och blev väldigt ledsen när jag under påskhelgen drog på mig en rejäl vårförkylning som gjorde det omöjligt för mig att delta i träningen.
Men skam den som ger sig. Jag som relativt nyinflyttad i kommunen och som aldrig satt min fot i hackstaspåret bestämde mig ändå för att åka dit för att få information och känna av stämningen på vilket som för många verkade vara en av de första löpturerna utomhus för året.

Stämningen var god bland de ca 180 stycken deltagarna fördelat på barn och vuxna. Det småpratades om vilken grupp man skulle ansluta sig till, hur mycket man tränat under vintern och allmänt om ditten och datten.

Barnen och ungdomarna delades in i grupper utifrån sin ålder medans vi vuxna själva fick skatta vår egen förmåga och välja grupp därefter, den coola lite långsammare gruppen, den medelsnabba och den snabba. Jag insåg fort att jag nästa träning kommer hänga med den coola gruppen. Ledarna berättade om hur de tänkt lägga upp träningen. Uppvärmning, löpskolning, intervaller och viss fotstyrka. Man sa även de för mig magiska orden, “ingen kommer lämnas kvar, utan alla ska vara med och vi springer så att alla hänger med”. Det gav hopp även för mig.

Grupperna gav sig av, en efter en och jag stod kvar. jag kände mig så pass pigg att jag tog en långsam promenad fram längs spåret och blev lite då och då omsprungen av olika grupper. Jag hörde glada rop i skogen och kände, det här blir bra!

/Sofia

 

Comments are closed.