Österåkersmilen – löparfest längs Kanalen

Jag älskar att springa! Gärna i naturen, ensam med mina tankar, men löpning på asfalt med musik i öronen är också njutbart. Men allra roligast är det att delta i motionslopp och mäta krafterna mot sig själv och andra, till exempel i Österåkersmilen på hemmaplan, eller i Göteborgsvarvet eller Lidingöloppet – löparfester i olika storlekar och miljöer. 

Jag måste erkänna att jag är en tävlingsmänniska, men numera tävlar jag bara mot mig själv och försöker hålla kilometertiderna på en hygglig nivå.  Att slå personligt rekord på milen kan jag inte räkna med längre – lite vemodigt faktiskt, men att fortsätta delta i motionslopp, inte minst Österåkersmilen, hoppas jag kunna göra många år framöver. Jag ger inte upp löpträningen så länge kroppen orkar! Det är näst intill magiskt att springa och den underbara känslan att stå på startlinjen i ett motionslopp delar jag med tusentals löpentusiaster. Ni som inte upplevt den ännu – passa på att prova någon gång! Löpningen gör att man mår bra, både till kropp och själ. Jag blir faktiskt en gladare och trevligare människa då jag får springa. Ibland kan det vara motigt att ge sig ut och träna under den mörka årstiden. Men har man ett motionslopp som mål för sin träning är det lättare att ge sig ut. Jag lovar!

Österåkersmilen är ett lopp jag inte vill missa. Att springa på hemmaplan tillsammans med familj och vänner, som medtävlare eller som påhejare längs vägen, är en fröjd.  Att känna stämningen på Storängstorget då de börjar dra ihop sig för start för de olika loppen likaså.  Det är roligt att arrangemanget fick en nytändning för två år sedan då bansträckningen gjordes om och lockade till sig fler löpare och större publik än på många år.  Banan utefter Kanalen är både lättsprungen och vacker och dessutom publikvänlig. Mycket publik skapar än mer löparglädje och ger oss löpare energi och kraft att springa med lättare steg.

Sist vill jag tacka alla eldsjälar i OK Österåker som arrangerat Österåkersmilen 23 år på raken! Och tack Åkersberga Sportklubb för att ni anslutit er till arrangörskapet! Ni bjuder alla oss springentusiaster på en löparfest och sätter samtidigt Österåker på kartan då Österåkersmilen drar till sig allt fler löpare från andra kommuner.

Du missar väl inte löparfesten den 11 juni? Varför inte springa själv, eller kom till Ekbacken eller Storängstorget och heja! Det kommer att bi drag och härlig stämning!

Ulrika Carlstein

 
 
Det är roligt att springa Österåkersmilen, tycker Sara och Ulrika Carlstein! Ulrika fick se sig besegrad av dottern Sara i 2010 års upplaga av Österåkersmilen. 

 

Comments are closed.